Udveksling

Har du overvejet at studere i udlandet som en del af din uddannelse på DTU? Så er du kommet til det rette sted. 

På de næste sider kan du:

Så tag dig god tid til at læse videre og kom et skridt nærmere på at planlægge en uforglemmelig studieoplevelse i udlandet. 

Hvad er et udvekslingsophold?
Et udvekslingsophold betyder, at du som studerende på DTU kan tage et semester i dit studieprogram på et andet universitet i udlandet. Universitetet er et af 180 partneruniversiteter, som DTU har en eller flere udvekslingsaftale(r) med. Den formelle aftale betyder, at du som studerende ikke skal betale studieafgift, da de to universiteter udveksler studerende.

Et udvekslingsophold er oplagt, hvis du gerne vil til udlandet i ét eller to semestre i løbet af dit studie. Med over 180 internationale partneruniversiteter er der mange interessante universiteter at vælge imellem – nogle blandt de bedste universiteter i verden. 
Det er mest almindeligt at søge om at tage et semester (30 ECTS-point) i udlandet som del af studieplan her på DTU, men det er også muligt at læse et helt akademisk år i udlandet, hvis det passer ind i studieplan.

I begge tilfælde søger du via vores ansøgningsportal Beyond Borders, men ved ønske om et helt akademisk år i udlandet bedes du efter tildeling af plads på det ønskede universitet sende en mail til den ansvarlige for lige netop det universitet. 

Udveksling i Europa - Erasmus+

Vær opmærksom på, at hvis du søger udveksling indenfor Europa (minus Schweiz), hedder det et Erasmusophold, og du vil kunne søge et Erasmus stipendium til dit ophold. Du kan følge de helt almindelige trin for udveksling, som beskrives på de næste sider.  

http://www.studyabroad.dtu.dk/study-abroad/Udveksling
23 FEBRUAR 2019