Sommerskole i udlandet

Har du lyst til at studere i udlandet, men er ikke klar på at tage afsted et helt semester, så kan et sommerskoleophold være en oplagt mulighed for dig.

Sommerskoleophold finder typisk sted i juni, juli eller august måned. Her tager studerende afsted i 3-4 uger for at færdiggøre omkring 5-10 ECTS point i udlandet.

Der er grundlæggende to måder at tage på sommerskole i udlandet på.

  • Sommerskoleophold: Udveksling

    Den første – og letteste – er at gøre brug af de sommerskoleaftaler, DTU allerede har. Så betaler du ikke for undervisningsafgiften i udlandet og du kan få hjælp til ansøgningsprocessen af Internationalt Samarbejde.

    Hvis du bruger denne mulighed, skal du følge de samme procedurer, som hvis du skal søge ud på et almindeligt semesterophold (udveksling) i udlandet - se her hvordan. DTU har på nuværende tidspunkt et meget begrænset antal sommerskoleaftaler – se hvilke i 'DTU Beyond Borders'.
  • Sommerskoleophold: Selvarrangeret

    Den anden måde er at du selv arrangerer dit sommerskoleophold i udlandet. Procedurerne for dette er præcis de samme, som hvis du laver et selvarrangeret udlandsophold. Det betyder, at du som regel selv betaler undervisningsafgiften i udlandet, men at du kan ansøge om udlandsstipendium.

Andre internationale muligheder

Kunne du være interesseret i et kort praktikophold (1-6 måneder) ved The European Organization for Nuclear Research - CERN?

Så læs mere om mulighederne og hvordan du ansøger om at komme i betragtning som praktikant ved CERN på DTU Inside.
http://www.studyabroad.dtu.dk/study-abroad/Sommerskole-i-udlandet
19 AUGUST 2018