Sommerskole i udlandet

Har du lyst til at studere i udlandet, men er ikke klar på at tage afsted et helt semester, så kan et sommerskoleophold være en oplagt mulighed for dig.

Sommerskoleophold finder typisk sted i juni, juli eller august måned. Her tager studerende afsted i 3-4 uger for at færdiggøre omkring 5-10 ECTS point i udlandet.

Der er grundlæggende to måder at tage på sommerskole i udlandet på.

 • Sommerskoleophold: Udveksling

  Den første – og letteste – måde er at gøre brug af de sommerskoleaftaler, DTU allerede har. Så betaler du ikke for undervisningsafgiften i udlandet, og du kan få hjælp til ansøgningsprocessen af kontoret for International Uddannelse.

  Hvis du bruger denne mulighed, skal du følge de samme procedurer, som hvis du skal søge ud på et almindeligt semesterophold (udveksling) i udlandet - se her hvordan. 
  DTU har på nuværende tidspunkt et meget begrænset antal sommerskoleaftaler – se hvilke i 'Beyond Borders'.

  Deadline: 15. februar, 2019. Ansøgningsportalen åbner den 15. januar, 2019. Vær opmærksom på, at udvekslingsaftalerne for sommerskoleophold løbende vil blive opdateret indtil den 15. januar.

  Krav:

  For at få tildelt en plads til et sommerskoleophold stiller DTU krav om, at du skal kunne overføre ECTS point fra dit ophold til din uddannelse på DTU. 
  DTU stiller ingen krav om, at du skal have opnået et antal ECTS point inden afrejse. Dog bør du altid tjekke værtsuniversitetets hjemmeside i forhold til optagelseskrav til et sommerskoleophold. 
 • Sommerskoleophold: Selvarrangeret

  Den anden måde er, at du selv arrangerer dit sommerskoleophold i udlandet. Procedurerne for dette er præcis de samme, som hvis du laver et selvarrangeret udlandsophold. Det betyder, at du som regel selv betaler undervisningsafgiften i udlandet, men at du kan ansøge om udlandsstipendium.

Kommende frister


 • Tag på udveksling i foråret 2020
  - frist: 1. juni, 2019

 • Tag på udveksling i foråret 2020 (2. runde)

  - frist: 15. august, 2019

 • Tag på udveksling i efteråret 2020
  - frist: 1. december, 2019

http://www.studyabroad.dtu.dk/study-abroad/Sommerskole-i-udlandet
23 FEBRUAR 2019