Studér i udlandet

Som DTU-studerende har du mange muligheder for at tage til udlandet som en del af din uddannelse - alt fra et semester i Shanghai til et fastlagt studieforløb i Stockholm.
Se nedenfor, hvilke muligheder du har for at tage en del af dit studie i udlandet.
På de følgende sider kan du få mere specifik information om de forskellige muligheder. 

Udveksling

Et udvekslingsophold er oplagt, hvis du gerne vil til udlandet i ét eller to semestre i løbet af dit studie. Med over 180 internationale partneruniversiteter er der mange interessante universiteter at vælge imellem – nogle blandt de bedste universiteter i verden. 
Det er mest almindeligt at søge om at tage et semester (30 ECTS-point) i udlandet som del af studieplan her på DTU, men det er også muligt at læse et helt akademisk år i udlandet, hvis det passer ind i studieplan.

I begge tilfælde søger du via vores ansøgningsportal Beyond Borders, men ved ønske om et helt akademisk år i udlandet bedes du efter tildeling af plads på det ønskede universitet sende en mail til den ansvarlige for lige netop det universitet. 

Sommerskole i udlandet

Et sommerskoleophold er ideelt, hvis du gerne vil optjene 5 eller 10 ECTS-point og godt kunne tænke dig at prøve kræfter med en ny universitetskultur og livet som udvekslingsstuderende i en kortere periode.

Internationale fællesuddannelser

En international fællesuddannelse er en oplagt mulighed, hvis du gerne vil styrke din faglige profil og høste spidskompetencer fra nogle af verdens bedste universiteter i et struktureret forløb. 

Praktik i udlandet

Studerer du til diplomingeniør og kunne tænke dig at få nogle professionelle, internationale perspektiver som en del af din uddannelse, kan det være en ide at undersøge muligheden for praktik i udlandet.

Selvarrangeret udlandsophold

Hvis du har mod på det, er der også mulighed for selv at arrangere et ophold. Det kan især være oplagt, hvis dit drømmeuniversitet ikke er blandt DTU’s ca. 180 partneruniversiteter.

Andre internationale muligheder

Kunne du være interesseret i et kort praktikophold (1-6 måneder) ved The European Organization for Nuclear Research - CERN?

Så læs mere om mulighederne og hvordan du ansøger om at komme i betragtning som praktikant ved CERN på DTU Inside.
http://www.studyabroad.dtu.dk/study-abroad
23 FEBRUAR 2019